Mat

Mat är det jag tycker är jobbigast att planera. Det är svårt att tänka ut en bra meny, som är god och lätt att bära.

När man väl har klarat av det kan man med fördel dela upp maten i dags påsar. Det innebär att varje dags mat har sin påse, och att allt i den äts upp den dagen. Då slipper man allt letande efter maten "har du soppan eller har du brödet".
Säg att man skall vara borta i två veckor så har man mat för 12-14 dagar, det blir en hisklig mängd påsar att hålla reda på. Tipset är att numrera med datum. Packa mat påsarna i en större bag som är lätt att lyfta ur och i säcken. Enkelhet och smidighet måste genomsyra allt man gör.

Ska man däremot bara var ute över dagen eller endast en kortare tur kan man ta med det man vill ha. Under "Mat förslag" nedan hittar du några enkla förslag på vad man kan laga över öppen eld.

Klicka för att läsa mer om...

Frukost   Lunch   Middag   Extra   Mat förslag

Om "Dags-påsar" och "Utrustning" kommer det mer senare.