Mat måste ses som det viktigaste att planera väl. Det är här vi kan spara vikt, både genom att planera väl och att torka mat själv. Maten är ju också en viktig moralhöjare på turen, så se till att den är god.
Packa maten i "dagspåsar"
När maten väl är inhandlad kan man med fördel dela upp maten i dags påsar. Det innebär att varje dags
mat har sin påse, och att allt i den äts upp den dagen. Då slipper man
allt letande efter maten "har du soppan eller har du brödet"
Säg att man skall vara borta i två veckor så har man mat för 12-14 dagar,
det blir en hisklig mängd påsar att hålla reda på. Tipset är att numrera
med datum. Packa mat påsarna i en större bag som är lätt att lyfta ur och
i säcken. Enkelhet och smidighet måste genomsyra allt man gör.
Ska man däremot bara var ute över dagen eller endast en kortare tur kan
man ta med det man vill ha. Under "Mat förslag" nedan hittar du några
enkla förslag på vad man kan laga över öppen eld.
Klicka för att läsa mer om...
Frukost
Lunch
Middag
Extra
Mat förslag