Frukost:

För att få en bra start på dagen måste man äta en god frukost. Jag är inte mycket för att hitta den mest näringsrika frukosten man kan komma på. Jag vill ha en god frukost! Hur kan man bära med sig en god frukost? Ska man bara vara ute i några dagar går det bra men ska man vara ute i en eller flera veckor blir det värre. Vi en längre tur är det nödvändigt att packa maten i dags påsar. I dag etts påse kan man t.ex. packa bröd för tre dagar och pålägg för fyra, två chokladkakor och två packet russin (detta om man är två personer i matlaget), två-fyra påsar Varmakoppen (beror på om man vill släpa kvällsmat), soppa för två till lunch, och middagen. Brödet och pålägget som blir över sparas tills nästa dag.

Om man nu "bara" ska vara ute i några dagar. Då har man inte så mycket packning med sig och kan därmed bära mer mat. Mitt förslag är då att bära med sig de man vill äta. Gillar man mjukt bröd med korv och tomater, ja då tar man med det. Bara man äter ordentligt.

Ska man vara ute en längre tid och därmed är gramjägare, då är det svårare. Senast jag var ute varvade vi att varannan dag äta varma koppen och grovt bröd av modellen "vakuumförpackat" för att det ska hålla formen och inte bli till smulor. Till pålägg hade vi mjukost av olika slag. Vi valde att köpa de i ask och inte i tub. Vilket som är bäst, ja döm själv. Vi hade ett bröd per två dagar. Nästa dag åt vi havregrynsgröt, med mjölk gjord på torrmjölk. (blandas med fördel kvällen före) Till det hade vi mjukt bröd. Det ska erkännas att vi hade gott om bröd.

Om man tillhör de som är praktiskt lagda kan man koka upp vatten och ta med i en okrossbar termos. När man sen vill stanna och dricka kaffe eller något annat varmt slipper man att plocka fram all köksutrustning en gång till.