Recept:

När det är dags att planera mat, måste man fundera på hur länge man ska vara ute. Gäller det en längre fjällvandring eller några dagar i låglandet.

När vi vandrar på våren brukar vi kalla den för "gourmet-vandring". Där är det inget snack om vad som är viktigast. Eftersom vi (jag och Veijo) alltid träffas i någon stad så brukar vi handla där. Det blir mest korv och annat gott som går att grilla. Öl, vin och Whiskey har vi alltid handlat hemma för säkerhets skull...

 

Kålbulle
Det är enkelt att laga barnens favorit. Blanda 3 dl vatten och 2 dl mjöl i en petflaska och ha i lite salt.
Stek fläsket i lite smör eller olja och när det är klart häller du på lite av smeten, häl runt baconet och in mot mitten då blir det bra. Grädda på båda sidor.

Servera med lingonsylt

 

Gräddstuvad Viltjägarputt
Denna pytt liknande röra gjorde vi på
1 gul lök
1 paket renskav
2 paket tärnad bacon
några korvar
några köttbullar
2 dl grädde

Stek allt och häll på grädden. Vi la detta i tunnbröd, jätte gott.


Gulaschsoppa
Det kan inte bli lättare. Öppna och ställ burken i elden och rör om. Klart när det kokar.
Det går lika bra med "bullens pilsnerkorv"...
Kött på en pinne
Trä köttet, tex hel fläskfile på en grillpinne och grilla över öppen eld.

Potatisgratäng
Färdiglagad potatisgranäng värms enkelt i kaffepannan.