Läs mer om St:Olavsleden på deras hemsida

Bilder

Dag 5. 2020-05-20
Andra ettapen för mig började med tåg till Torpshammar. Nästan två timmars försening på tåget spelade inge roll, mitt humör var på topp. När jag klev av fortsatte jag där jag slutade förra gången. Målet för dagen var ett vindskydd på Viknäset i Fränsta. När jag väl kom fram till Sveriges längsta träbro, Vikbron såg jag att den var avstängd. Ett litet problem då det gick att ta sig över ändå. Väl framme hittade jag den perfekta platsen för min hängmatta i bästa kvälls och morgon sol. Jag satt i min stol och njöt av solnedgången tills det var dags att krypa till kojs.

Dag 6. 2020-05-21

Efter frukost avnjuten i solen packade jag ihop allt och fortsatte min tur. En tur som nu övergick i en av det finaste sträckorna hittills. Jag följde älven som här forsade fram. Mycket varckert. Även Getberget var vackert att passera. Där finns fina bergväggar att klättra på. När jag kom fram till Ljungaverk vart det lunch på en pizzeria. Sen blev det en lång promenad efter en grusväg med många fina hus. Hittade även en rastplats vi Sillre kapell där jag tor en kafferast. Det blev kaffe och glass när jag kom fram till macken i Borgsjöbyn. Precis vad jag behövde för att orka den sista biten upp till kallkällan där jag skulle övernatta. Jag hittade en bra plats i slutet på kalhygget för hängmattan och ev. tält. Under middagen konstaterade jag att dagens värmebölja hade kläckt myggen, det vart för mycket till slut så jag kröp in i hängmattan som har myggnät.

Dag 7. 2020-05-22

Även denna dag skulle bjuda på sol och värme. Som tur var det inga problem att hitta vatten då jag gick förbi massor av kallkällor. Jag hade tänkt att göra läger vid motorbanan men där hittade jag inget som dög... kräsen :) Så jag gick vidare och passerade länsgränsen med ca 2 km. Då hade jag nått toppen på stigningen och hittade en bänk i solen. Helt underbart och även här en kallkälla. När jag gick för att fylla vatten såg jag två perfekta träd till vänster om källan där jag hängde upp hängmattan. Nu var jag ganska trött i kroppen så jag gjorde tidig kväll.

Dag 8. 2020-05-23

Det regnade lite på morgonen så jag höll mig under tarpen tills ryggsäcken var färdigpackad och till sist plockade jag ihop den med. Det blev en lång ganska tråkig sträcka efter väg ända fram till Bräcke. Men där blev det en pizza och en kall öl innan det var dags att kliva på tåget hem mot Sundsvall igen. Så nästa etapp börjar med tåg tillbaka till Bräcke.