Läs mer om St:Olavsleden på deras hemsida

Bilder

Äntligen vart det dags att påbörja min vandring mot Nidaros eller Trondheim som den heter idag.

Dag 1: 2020-04-09
Fick skjuts till Sellångers kyrka och började dagen med att logga en virtuell geocache som finns där. Sen följde jag skyltarna och började gå. Leden snirklar sig fram efte mindre vägar och går även en kort bit på Gusturleden innan mam kommer fram till bensinmacken i Vatjom. Där bunkrade jag vatten och godis. Sen går leden in i Matfors där jag hittade en bänk vid Ica som jag kunde ta en paus på. Där träffade jag en äldre dam som blev så glad att se en vandringsman. När jag gick i väg träffade jag en till kvinna som berättade att dem hade ett boende sex km hitom Stöde för pilgrimmer. Hon sa även att jag var den första hon sett i år vilket bekräftades av fler senare under turen. Efter ca fyra km från Matfors och totalt 22 km från start hittade jag en bra plats att hänga upp hängmattan på i kanten på ett kalhygge vilket gav mig en magisk kvällssol.

Dag 2: 2020-04-10
När jag vaknade hörde jag att det regnade. Då bestämde jag mig snabbt för att vänta ut bättre väder. Under tiden han jag inte bara sova vidare utan även samla vatten från min stora tarp som jag spänt över hammocken. Kvart i ett kom jag mig iväg och fäljde Stödesjön framåt. Hade hård motvind hela dagen så efter ca 17 km letade jag fram en ok plats att övernatta på.

Dag 3: 2020-04-11
Jag fortsatte min färd efter Stödesjön tills jag kom fram till Stöde. Jag gick upp till Ica för att fylla på vatten och handla lunch, det blev även en alkoholfri öl att avnjuta i solen. Nu fortsatte leden på norra sidan av älven och nu blev det även lite finare. Inte så mycket väg som tidigare. Det blåste givetvis en rejäl motvind även idag och efter 18 km hade jag fått nog för idag. Det vart ganska besvärligt att hitta en bra plats att övernatta på men tillslut hittade jag en skogsdungen strax innan jag kom fram till Bodaborg.

Dag 4: 2020-04-12
Nu började jag känna mig lite sliten i kroppen och jag hade tom fått en blåsa på foten vilket jag aldrig brukar få. Jag bokade upp hämtning i Torpshammar vid 12 så det blev en kort promenad idag på ca 6 km.Klicka på bilden för större bild