Vandring vid Helags 2002:

Från en dag till en annan bestämde vi att Anton och jag skulle åka till fjällen. Anton är vår son som är fyra år. Vi packade ner en massa saker enligt min packlista och handlade massor av mat, Tom och Jerry kexen var viktigast tyckte Anton.
Vi åkte iväg fredag morgon, halvvägs kom jag på att han inte fått med sig en jacka. Det blev till att handla efter vägen, vi fick tag i en som var lite stor (se bilderna).
Direkt när vi klev ur bilen på parkeringen i Kläppen och började gå så ville han slå upp tältet, att gå tyckte han var onödigt. Men vi kom fram till Kesusjön, där finns en fin plats vid östra stranden där bäcken rinner ut ur sjön. När tältet var på plats så var det dags för fika, kaffe, festis och Tom & Jerry kex.
På kvällen gick vi en liten promenad och kollade runt i omgivningarna, tyvärr var vädret ganska dåligt så vi såg knappt Helags. När klockan var åtta somnade vi båda två och sov till åtta morgonen efter. Det var länge sen jag sov så länge.

Efter frukost så gick vi efter leden upp mot Helags, vi lämnade packningen och tog bara med lite att smaska på. Målet var andra sidan av sjön och en bit upp, där finns en fin fors. Vid lågt vatten kan man gå i fåran och titta. Det blev en ganska lång promenad för Anton. När vi kom tillbaka till tältet var han ganska trött. Vi somnade båda två och sov en timme. Efter maten spelade vi några påhittade kortspel, typ memory. Vi tog en liten promenad och fotade lite på kvällen innan det var dags att sova igen.

På söndag morgon var det fantastiskt fint väder med hög och klar luft, ganska kallt, och vindstilla. Det var en sån morgon som man bara upplever i fjällen. Många fina bilder blev det innan vi packade ihop för att bege oss hemåt.