<<tillbaka

Vem är jag?

Jag heter Anders Berg och bor numera i Njurunda
söder om Sundsvall, tidigare bodde jag i Åkersberga utanför Stockholm. Är 42 år och har 2 barn. Jag längtar jämt till fjällen. Jag drömmer och planerar för nästa tur varje dag känns det som, men tyvärr blir det inte så ofta som man vill. Semestern räcker inte till. Numera har jag i alla fall 40 mil kortare resväg till Sveriges pärlor, fjällen.

Jag tröttnar aldrig på fjällen och vad den kan ge mig. Efter två veckor i tält är man mer utvilad än Törnrosa. Det spelar ingen roll att man ligger med en sten eller rot i ryggen, det är "skönt" ändå. 

Jag har kängor från Scarpa med Goretex. Helt underbara, dem gör vandrandet till ett nöje. Liggunderlaget är av märket SynMat 7, det är nyinköpt och ersätter mitt gamla Termarest. Jag har även bytt ut sovsäcken till en Marathon 300 från Mountain Equipment. Tillsammans väger dom 1800 gram och tar nästan ingen plats alls.

Jag har flera favoritställen, bl.a. Toppen av Helags en solig dag, Jotunheim med sina höga berg, Rittak som ligger ca 3 mil från Kvikkjokk, Pårek sameviste, listan kan bli hur lång som helst. En sak måste jag tillägga till min favoritlista och det är alla underbara människor som man träffar i fjällen. 

Anledningen till att jag så sakta börjar byta ut min utrustning är för att slippa en ryggsäck som alltid väger långt över 30 kg. Senast jag var i Sarek vägde den (senare kallad "Aset") 34 kg. Jag läser om folk som lyckas med 16 kg, jag ska bli en av dom...

Maila till mig om du har någon lösning. 

Här finns några av mina favoritbilder och länken till mitt galleri...

Mitt galleri

<<tillbaka