Innom geocachingen finns det många utmaningar att hitta. Jag gillar dem med terrängfaktor 5 för då krävs det någon typ av hjälpmedel. Det kan vara båt, klätterutrustning eller en rymdfärja.


Vad är Geocaching...
Geocaching är en virtuell skattjakt som använder sig av gps-koordinater. Dessa får man enklast via en app anpassad för Geocaching. Den jag använder heter L4C. Alla "cacher" har en sida på geocaching.com där man kan läsa om vad den handlar om, vad man ska göra och hur svår den är. Svårigheten är uppdelad i D som betyder hur väl den är gömd och T som beskriver hur fysiskt svår den är att logga. Det finns ibland en ledtråd och det kan även finnas attribut som förklarar området och främst om den är vintersäker. På geocaching.com kan man använda en karta och zoma in på de område man tänkt besöka och då få fram alla gömmor som finns där. Funkar bra som turistguide också då många beskriver i sina gömmor vad som är värt att beöka i närheten.

#ETRT5 - "Escape to reality"
2015, 2016, 2017 och 2019 arrangerades geocaching eventet Escape to reality. Det är ett event där gömmorna är av den tuffare varianten. Gemensamt är att alla är av kategorin T5 vilket betyder att du måste ha med dig någon utrustning för att kunna logga dem. Vi har även haft som ambition att göra rejäla utmaningar. När vi valt platser har vi valt dem högsta bergen och djupaste grottorna. Allt för att det ska vara så jobbigt och läskigt som möjligt. Alla gömmor börjar på #ETRT5. Sök fram dom på geocaching.com och anta utmaningen.

Dessa är två riktigt utmanande cacher som jag loggat
GCGDFE - A nice little walk -- and back again
GC61XG8 - Stora Syltraversen